You need a modern browser to view this.

   
  ottowarburgA sejtlégzés kutatás kezdetei…
  Otto Warburg (1883-1970):
  Német biokémikus a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért 1931-ben megkapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. 

  Az utóbbi évtizedekben tudományos evidenciának számít a tudós egykori felismerése, hogy a daganatos sejtek oxigénhiányos közegben tenyésznek igazán. Csak 2004 és 2006 között több mint 500 publikáció jelent meg a világ különböző tudományos szaklapjaiban, a Nature-től az England Medical Journalig, mely ezt a kérdést taglalja és megállapítja hogy az oxigén hiány jelentősen befojásolja a sejtek tumoros átalakulását és negatív hatású a kemo terápia eredményességére. Az oxigén jelenléte tehát létkérdés.

  A KAQUN vízzel kapcsolatos vizsgálatok első lépései…
  Már a kezdetektől fogva rendre pozitív visszajelzéseket kaptunk a fogyasztóktól a KAQUN víz kedvező élettani és általános közérzet javító hatásáról. Ez indukálta azt az igényt, hogy akkreditált, állami, országos hatáskörű intézmények segítségével, olyan vizsgálatok kerüljenek lefolytatásra amelyek tudományos alapon vizsgálják és igazolhatják a megfigyelt élettani hatásokat.

  A KAQUN tudományos eredményei
  A KAQUN számos in vivo és in vitro vizsgálaton van túl és jelenleg is folynak tanulmányok. A Kaqun büszke az elért eredményekre.

  A KAQUN víz Magyarországon végzett, lezárt TUKEB engedélyes élettani tanulmányai:

  • 2009 - Országos Kémiai Biztonsági Intézet Citogenetikai és Immunológiai Osztálya: A KAQUN víz hatása egészséges önkéntesek immunológiai paramétereire (TUKEB száma: 42/2009)
  • 2011 - Országos Kémiai Biztonsági Intézet Kémiai Biztonsági Kutatási Főosztály Molekuláris és Sejtbiológiai Osztály: A KAQUN víz antioxidáns kapacitást befolyásoló hatásának vizsgálata (TUKEB száma: 550/2011)
  • 2012 - Dél-borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter: A KAQUN víz hatása a kognitív funkciók sebességére (TUKEB száma: IV-R-015-14-4/2012)
  • 2012-2015 - Országos Onkológiai Intézet: A KAQUN víz hatása onkológiai kezelés alatt álló betegeken. Randomizált vizsgálat a KAQUN víz közérzet javító hatására. (TUKEB száma: 14064/2012)

  További tanulmányaink:

  • 2004 - Oxigénnel dúsított víz hatásának vizsgálata tumorsejteken
  • 2007 - Dr. Bretz Károly D-Sc.: A magas oxigéntartalmú víz fogyasztásakor regisztrált pszicho-fiziológiai paraméterek változásai
  • 2007 - Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF): A magas oxigéntartalmú "Kaqun víz" ivókúra és a Kaqun fürdőkúra hatása a pszichofiziológiai paraméterekre
  • 2010 Magyar Tudományos Akadémia Izotóp Kutató Intézet: A KAQUN oxigéndús víz szerepének vizsgálata a reaktív oxigén gyökök képződésében in vitro rendszerben
  • 2010 - Országos Kémiai Biztonsági Intézet Kémiai Biztonsági Kutatási Főosztály Molekuláris és Sejtbiológiai Osztály: A KAQUN víz citotoxicitási vizsgálata HepG2 sejteken (Vizsgálat száma: 02-CTOX-10)
  • 2012 - Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum: In vivo SCID egér kísérletek

  KAQUN konferenciák

  BUTTON FORWARD